Wednesday, December 8, 2010

Film : The Experiment


Un film despre care nu s-a facut asa mare tam tam (sau nu a ajuns deloc la urechile mele). Intamplator am dat peste el si pot spune ca m-am delectat un pic. A fost ceva ce nu ma asteptam. Adrien Brody ramane totusi actorul care si atunci cand nu are dreptate are dreptate si lupta pentru cauza respectiva. Iar Forest Whitaker, cred eu ca s-a regasit in personaj :).
Scurt pe 2: un grup de oameni raspund unui anunt din ziar pentru a participa la un experiment, plata fiind destul de consistenta. Acestia sunt dusi undeva intr-o pustietate, intr-o cladire conceputa asemenea unei inchisori. Scopul experimentului fiind unul psihologic, studiind comportamentul oamenilor "inchisi". Ajunsi acolo sunt impartiti in doua tabere, majoritatea detinuti, restul gardieni carora li se vor da anumite reguli pe care sa le respecte si sa le impuna detinutiolor. Regulile odata incalcate, experimentul se incheie si nu vor fi platiti.
De aici lucrurile iau o intorsatura neasteptata. Rolul de personaje sunt luate prea in serios de participanti, dandu-le impresia sau permitandu-si mai multe decat ar trebui.
Un film de vazut.