Thursday, June 30, 2011

Film- Solomon Kane

Am avut impresia (inca o mai am) ca o parte din film l-as fi prins mai demult pe hbo. Un film destul de interesant de care sincer nu am auzit. Am dat de el cautand alt film cu actorul principal - James Purefoy - Marc Antoniu din serialul "Roma" al HBO-ului. 

Intre noi fie vorba, nu e cel mai rasarit film dar nici cel mai prost. Elemente comune cu "Season of the witch" si multa multa actiune. Solomon Kane este un personaj creat la inceputul secolului 20 de aceeasi persoana care a creat si "Conan barbarul". Personajul este plasat undeva in Anglia anului 1600 (cum altfel). Capitan in armata, isi dedica viata mantuirii sufletului pacatos, izgonit de la manastire si adoptand o viata de puritan (aia din filme si desene care ardeau vrajitoare, cu palariile alea negre, mari si tuguiate). Dar cum diavolul nu te lasa asa usor, ajungand pe meleagurile natale este nevoit iarasi sa lupte pentru a se mantui. 

Efecte speciale, vrajitorie, violenta. Recomand. Iarasi, unul dintre filmele pe care vrei sa le vezi cand nu vrei sa-ti soliciti mintea prea mult. Aparent, ar mai fi loc de continuari.