Monday, June 13, 2011

Remember 13-15 iunie (mineriada) si concert azi la Universitate

Un subiect delicat pentru mine. Atat la revolutie cat si la mineriade am fost acasa. Adica in Romana. Am vazut direct de acolo ce s-a intamplat. La mine mai greu cu vrajeala. 

Au fost mineri. Vai de steaua lor erau. Au intrat in curte sa ceara apa si un colt de paine. Au vorbit despre securistii imbracati in mineri care aveau costume, casti si unelte la care ei doar visau. Luat cate un miner sau doi si se duceau la sigur sa rupa capete. 

Pentru cine nu stie, ala a fost momentul in care Europa a ras si cu curul de noi. Ratiu si Campeanu, 2 oameni cunoscuti in Anglia, respectiv Franta (Ratiu se spune ca putea intra in audienta la regina cand vrea) au fost prezentati ca traficanti de droguri si de valuta. Ba chiar la unii au gasit si masini de scris...

Pentru cine inca nu le-a vazut, acestea sunt reportazele televiziunilor occidentale asupra evenimentelor de acum 20 de ani. Trist si adevarat.






Este de datoria noastra sa nu uitam cine este vinovat. Si sa comemoram oamenii omorati atunci.

Am onoarea de a fi alaturi de Nimeni Altu', Fanas si Aleku (Beatehas), Katana si Focul Viu, luni 13 iunie incepand cu orele 18 in Piata Universitatii, pe scena amplasata in parculetul de la spitalul Coltea, unde se va sustine un concert comemorativ.

Voi aduce si discurile originale din acea perioada, toata colectia lui Cristi Paturca (RIP) primita de tata chiar de la el. Au venit sa-l ridice si inainte sa puna mana pe el i-a inmanat o geanta diplomat cu discurile in ea. Le am si acum. Nu mai pot fi ascultate, dar melodiile se mai gasesc pe youtube si trilulilu.

Fiind si sarbatoare (deci nu se lucreaza) invit pe toata lumea acolo. Eveniment organizat de Noii Golani.