Wednesday, September 7, 2011

Universitatea Lumina

Reiau un post mai vechi, avand in vedere ca tocmai s-a dat sesiunea a II-a a examenului de Bac (nimic nou sub soare)... pentru cei care au promovat... enjoy!


Recunosc, scoala nu am considerat-o vreodata o prioritate. Au fost, in generala, semestre intregi in care caram ghiozdanul doar pentru o minge de fotbal si tenesi de schimb (oricum eram imbracat sport). De liceu am trecut cum am trecut, iar facultatea pana acum a fost un dezastru. Nicolae Titulescu, Romano-Americana (2 facultati) si Spiru Haret. De platit am platit, nu a fost problema. Si nu cred ca as avea ceva de reprosat vreuneia. Pur si simplu nu am avut  rabdarea necesara. O fi fost bine, o fi fost rau... ramane de vazut. 


Americanii chiar au o traditie in asa numitul "Gap year", dupa liceu luand un an de pauza in care majoritatea studentilor calatoresc prin lume. Si in Germania am inteles ca ar fi un sistem asemanator, numai ca nu de calatorie ci de munca. Ori armata, ori in administratie. Doar un zvon...

In urma cu un an si-a deschis portile Universitatea Lumina, cea mai de top universitate din Romania la ora actuala ("experienta" mea cu celalalte universitati imi permite oarecum sa fac aceasta afirmatie). Facand parte din grupul scolar international Lumina (cu finantare din Turcia, din acelasi grup facand parte si liceul pe care l-am terminat -poate asa a fost sa fie, sa nu termin pana nu-si fac ei facultate). Recunoscuta international, si, din propria experienta pot spune ca tinta grupului este numarul 1. Atat prin elevii care studiaza in institutiile lor de invatamant, prin personalul selectat (profesori) cat si prin dotarile si conditiile oferite. 

Iar vestea buna e ca anul acesta sunt oferite burse de studiu pentru cei care promoveaza examenul de admitere. Mentionez ca taxele de scolarizare pornesc de la 2500 euro (merita fiecare banut). Nu as vedea o oportunitate mai mare, si sincer cred ca in momentul acesta se ridica peste multe universitati din occident (in 1998 am studiat in Franta, asta e alta poveste). Pentru cei care au promovat bac-ul (belea mare anul asta), dar si pentru cei care mai vor o specializare, universitatea are 2 profile, stiinte politice si administrative (grupate in "Administrarea afacerilor" -eu- si "Relatii internationale si studii europene") cat si cele mai "grele", cele de stiinte ingineresti (de asemenea grupate in "Tehnologia informatiei" si "Tehnologii si sisteme de telecomunicatii").


Dar, cele mai multe detalii se gasesc pe site-ul universitatii. Succesuri.