Tuesday, December 13, 2011

50 Cent

50 Cent este unul dintre artistii pe care ii respect cel mai mult. Pe langa faptul ca-mi plac piesele sale, este un model drept de urmat. Trecutul sau se compara cu a multor alti cantareti cat si simpli cetateni. Totusi succesul sau tine doar de deciziile pe care le-a facut cand s-a "ajuns".*

Dr.Dre si Eminem i-au pus in urma cu 10 ani un contract in mana. "In da club" inca ridica lumea de la masa, iar acum la interval de 10 ani, in vara asta, cred ca ne-am saturat cu totii de "down on me". Intre timp a mai avut piese, nu a revenit. Si intre albumele si clipurile oficiale, mainstream, a scos la diferite perioade  mixtape-uri pe care el le-a numit "street albums", mixtape-uri dure, grele, care sa-i consolideze credibilitatea pe strada (chiar daca a atins un nivel, chestiile astea au o cu totul alta semnificatie acolo).

Inca ascult "war angel lp", lansat prin 2009. De curand a mai scos un material destul de greu digerabil (comparat cu ce stie lumea ca scoate el). A jucat si in filme, a facut eforturi mari pentru asta. Nu poti afirma ca sunt cele mai reusite filme, dar sunt "vazubile" :D

Si pe plan de antreprenoriat a stiut cum sa-si foloseasca popularitatea in propriul interes. A cumparat o companie de apa minerala, si-a pus fatza in reclama si in decurs de jumatate de an contul sau s-a mai umplut cu niste milioane dolari. A stiut cand si unde sa apara.


Ultimul material este un mixtape de 10 piese intitulat "The Big 10" si se poate gasi cu usurinta pe google (nu stiu exact cat  de free e ca sa pun link la download).



*introducere ca-n clasa a III-a!