Friday, January 3, 2014

Vlad Dobrescu - In sfarsit (album)

http://www.porcporc.com/shop/street-tapes/pre-order-vlad-dobrescu-in-sfarsit-cd/
Vreau sa incep prin a afirma un lucru: daca nu exista personajul Vlad Dobrescu, noi nu aveam industria Hip Hop independenta pe care o avem acum. Era clar mai saraca si mai in urma cu cel putin 10 ani fata de ce se intampla in SUA si Europa. Cumva articolul asta o sa se transforme intr-un elogiu adus lui VD dar cred ca merita lucrul asta. De ce? Pentru ca el a fost primul care a creat un label independent (Facem Records), a scos un mixtape (Facem Records vol.1 si 2) si materiale distribuite bootleg pe internet, primul care a organizat un concert independent (Reanimarea 101) pentru artistii Hip Hop din Romania care intrasera de putin timp in sfera anonimatului, casele de discuri nemaiprezentand interes pentru acest gen muzical, si cu toate ca multi erau cunoscuti si aveau intrari pe la radio si tv, nimeni in afara de VD nu s-a incumetat sa faca ceva in privinta "miscarii".
Ca sa nu mai vorbim de cate evenimente cu artisti internationali a organizat (Dilated Peoples, Jedi Mind, Masta Ace). Nu stiu daca si-a asumat vreodata rolul de lider si de premergator; cel mai probabil ca dragostea pe care o are pentru cultura Hip Hop l-a determinat sa faca natural toate acestea. Inca o data, chapeau!
Dupa o activitate in undergroundul romanesc (pe care el l-a cam si fondat) de mai bine de 10 ani alaturi de colegii sai din trupa CTC si crew-ul Facem Records, Vlad Dobrescu a scos "In sfarsit" primul album solo, "highly anticipated" cum ar suna un promo din SUA. Nu-mi sta in fire sa disec fiecare piesa in parte, pentru ca nu sunt un recenzor ci doar un ascultator/fan care-si spune parerea. Iar parerea mea e ca albumul aduce mare cinste stilului care l-a consacrat; e un album care m-a facut sa-l ascult cu placere ca in zilele bune si la fel cum am ascultat primul album CTC. Iar piesa favorita, mai jos.

De la imagine, mesaj, si sound, cred ca pot spune ca VD e cel mai complet artist Hip Hop din Romania. Le-a facut pe toate cam ca la carte iar daca acum se bucura de un oarecare suces, fata de altii, il merita pe deplin.

Senzatie e sa asculti si CD-ul care arata intr-un mare fel si il poti cumpara de AICI